Stefan Karlsson

Ägare, Keith & Son Åkeri AB

Driftsäkra bilar med bra bränsleekonomi
För några år sedan var Keith & Son Åkeri AB i Kalmar i behov av en bil för att klara ett uppdrag. ”Det var då vi fick kontakt med DAF och säljaren där var helt fantastisk”, säger Stefan Karlsson, ägare. ”Bilen var en DAF XF460 och vi blev så förtjusta i bilen och dess komfort att vi 2015 och 2016 köpte två treaxliga och välutrustade dragbilar, XF510 FTG SSC. ” Den ena av dessa används för lokala transporter åt Kährs mellan sågverket i Blomstermåla och fabriken i Nybro. På natten används samma bil för brödutkörning. ”Bilen som går lokalt rullar 118 mil om dagen, sex dagar i veckan. Den har varit oerhört driftsäker och efter 43 000 mil var det ytterst få reparationer på den”, berättar Stefan.

Det går bra för åkeriet och med fler uppdrag behövdes ytterligare en bil. Det blev DAF och XF480 FAR SSC skåpbil med stor hytt och fast löpaxel. Åkeriet beställde innan det gick att speca bilen. På frågan varför de valde DAF igen svarar Stefan, ”De är driftsäkra bilar med bra bränsleekonomi som dessutom har en bra körkomfort”.

Om Keith & Son Åkeri AB
Keith & Son är ett familjeåkeri där Stefan Karlsson är fjärde generationen. Det startade redan 1924 av Stefans gammelfarfar och bytte när Stefans far Keith tog över. Åkeriet har i dag 28 anställda och sammanlagt nio bilar i sin fordonsflotta. Mycket av transporterna har koppling till golvtillverkaren Kährs i Nybro och Fazers bageri i Lund, Lidköping och Eskilstuna.