Chassi

Oöverträffad mångsidighet

Nya generationens DAF XD kan beställas i ett komplett sortiment med axelkonfigurationer för 4×2 och 6×2, både dragbil och jämnlastbil. Produktionen startar hösten 2022.

Sänkt ljudnivå

Oöverträffad förarkomfort uppnås också tack vare överlägsna köregenskaper och extremt låga NVH-nivåer (Noise Vibration Harshness), som sätter en ny standard i segmentet för distributionslastbilar.
Frontchassit har en ny konstruktion och är utrustat med styvare tvärbalk och ett nykonstruerat underkörningsskydd i aluminium med nya fästen. Resultatet är hög vridstyvhet, medan den nya konstruktionen bidrar till en gynnsam tjänstevikt.

Högsta Komfort

Precis som i den nya generationens DAF-lastbilar för långa transporter har hyttfjädringen en ny dämparkonstruktion med spiral- eller luftfjädring för högsta komfort. Dessutom har bakaxelfjädringen en helt ny konstruktion. Om man betraktar hela systemet finns det en ny geometri för bakaxelfjädringen och till och med en ny placering av vändskivan på alla dragbilschassin i nya generationens DAF XD serien.

.

 

Ett rent nöje att köra

Som ett resultat av det nya chassit, hytten och bakaxelfjädringen, tillsammans med en ny utformning av styrsystemet som minskar styrkrafterna, erbjuder nya XD klassens bästa åkkomfort och köregenskaper. Den är ett rent nöje att köra. Och tack vare den fantastiska nya hyttinredningen är DAF:s nya distributionslastbil också en fröjd att arbeta, vila och koppla av i.